X

ТОП-10 найцікавіших гібридних кросоверів 2020 року

На сьогодні найбільший попит на автомобільному ринку мають кросовери, зокрема з гібридною силовою установкою. Вони ідеально поєднують у собі продуктивність, маневровість, практичність, комфорт і економічність. Також вони чудово вписуються у жорсткі норми щодо викидів СО2, що стало ще одним поштовхом для такого стрімкого розвитку сегмента.

Найчастіше гібридні кросовери вибирають автомобілісти, які поки ще не готові перейти на чисті електромобілі і повністю відмовитися від ДВЗ. Або ті, хто довго перебуває в дорозі і не може витрачати багато часу на зарядку акумулятора. В такому разі гібрид – це чудова альтернатива, особливо якщо враховувати, що пропозицій на ринку маса і кожен зможе вибрати на свій смак і гаманець.

Авторитетне видання Autocar зібрало в єдину добірку десяток найкращих кросоверів із гібридною силовою установкою 2020 модельного року, які можна придбати на ринку.

BMW X5 45e

Новий гібридний BMW X5 отримав два додаткових циліндри, але водночас став економнішим. Цього було досягнуто завдяки значному збільшенню ємності акумулятора до 24 кВт/год. Тепер лише на електриці кросовер може проїхати до 65 кілометрів.

Ford Kuga Plug-in Hybrid

Популярний Ford Kuga третього покоління нарешті отримав електрифіковану версію. Силова установка моделі охоплює 2,5-літровий бензиновий двигун Atkinson і електромотор. Розгін до сотні займає 10 секунд, а запас ходу на електриці становить 50 кілометрів. Кросовер дуже практичний і комфортний, що робить його гідним конкурентом у сегменті.

Honda CR-V Hybrid

Незважаючи на те, що Honda CR-V не така приваблива, як її основний конкурент Toyota RAV4, вона все одно гідна бути в ТОП-10. Адже цей гібридний кросовер дуже практичний для міських доріг, неймовірно маневровий і економічний.

2019 CR-V hybrid

Mercedes GLE 350de 4Matic

Mercedes GLE 350de – це одна з останніх моделей компанії, яка отримала дизельну гібридну установку. Незважаючи на це вона цілком заслуговує на увагу, оскільки чудово вписується в екологічні норми і на одній електриці може проїхати до 90 кілометрів, що забезпечує водіям суттєву економію на паливі.

Volvo XC90 T8 Twin Engine

Volvo XC90 – найбільший кросовер у сегменті, оснащений гібридною силовою установкою. Він чудово поєднує в собі стиль, комфорт, динаміку, продуктивність і економічність. Крім того, в його салоні може розміститися до семи осіб.

Vauxhall Grandland X Hybrid & Hybrid4

Vauxhall колись був домінантним гравцем на автомобільному ринку Європи і першим кросовером, який отримав великий запас ходу на електриці. Зараз же пробігом на одній електриці в 60 кілометрів нікого не здивуєш. Чого не скажеш про віддачу його силової установки, яка становить 296 к.с., що доволі вражаюче для компактного кросовера.

Audi Q5 55 TFSIe

Гібридний Audi Q5 має дуже вишуканий вигляд, а в сенсі маневровості може дати фору навіть гібридному Volvo XC60 T8. При цьому модель програє конкурентам у дальності пробігу, адже він становить лише 40 кілометрів. Проте кросовер дуже популярний серед автомобілістів, оскільки  демонструє відмінну динаміку і впевнено поводиться на міських дорогах.

Volvo XC40 Recharge T5 PHEV

Volvo XC40 поєднує в собі трициліндровий бензиновий турбодвигун із віддачею 178 к.с. і електромотор, встановлений на задній осі, потужністю до 80 к.с. тобто на виході ми маємо 258 коней, які забезпечують цілком захоплююче водіння.

Mitsubishi Outlander PHEV

Гібридний Mitsubishi Outlander довгий час був найпопулярнішою у продажу моделлю в сегменті кросоверів. Адже він пропонував відмінну економію порівняно з аналогічними моделями. Його силова установка складається з 2,4-літрового бензинового двигуна й електромотора, а радіус дії тільки на електриці становить 40 кілометрів.

Porsche Cayenne E-Hybrid & Turbo S E-Hybrid

“Підключуваний” e-гібрид є найекономічнішим Cayenne в лінійці Porsche. Кросовер проїжджає до 40 кілометрів лише на електроенергії. При цьому 3,0-літровий наддувний турбодвигун V6 забезпечує розгін до “сотні” за 5 секунд, а максимальна швидкість становить 260 км/год. Також він одним із найкомфортніших у сегменті. Хоча за всіх своїх переваг модель ледь вписується в екологічні норми, оскільки рівень шкідливих викидів не опускається нижче 50 г/км.

А для тих, хто не надто турбується про економічність, виробник випустив  потужніший гібридний варіант Cayenne з приставкою Turbo S. Це найшвидший і найпотужніший Cayenne, з колись вироблених. Автомобіль отримав двоциліндровий двигун V8 потужністю 671 к.с., який доповнює електромотор. Він дає змогу розігнатися зі старту до “сотні” за 3,8 секунди. Запас ходу на електриці становить 40 кілометрів.