X

Toyota, Lexus і Nissan все ще не наважилися залишити ринок Росії

Запускать конвейеры российских заводов до конца 2022 года не планируют

З початку військової агресії Росії проти України ринок країни-агресора залишили всі європейські та американські автовиробники. Це стосується як локального виробництва, так і поставок автомобілів і компонентів. Французька група Renault навіть встигла продати свої російський активи.

Але японські та південнокорейські марки не поспішають залишати ринок Росії, хоча і зупинили поставки і свої місцеві заводи під тиском санкцій. Офіційна причина — порушення логістичних ланцюжків.

За деякими даними, завод Nissan в Санкт-Петербурзі в кращому випадку відновить роботу наприкінці червня, в гіршому буде стояти до кінця 2022 року. Але офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Простій на заводі Hyundai в Санкт-Петербурзі продовжений до 30 червня. При цьому в прес-службі компанії повідомили, що залишати російський ринок вони не планують. Автомобілі в дилерських центрах марки є. Водночас поставок нових партій до кінця 2022 року може і не бути.

Читайте також:
АвтоВАЗ зможе запустити виробництво Renault Duster через кілька років

Не відновить локальне виробництво і Toyota. Поки що говорять про кілька місяців. На заводі в Росії японська марка випускає дві моделі — кросовер Toyota RAV4 і седан Toyota Camry. Про імпорт нових автомобілів Toyota і Lexus мови поки що немає. Початок поставок відкладено на невизначений термін.