X

Toyota знайшла застосування відпрацьованим акумуляторам Prius першого покоління

Их будут использовать в электромобилях бренда новой генерации

Toyota розширила співпрацю з Redwood Materials. Вона передбачає постачання переробній компанії відпрацьованих батарей Prius першого покоління. Відповідно до доповнення японці купуватимуть у американського партнера катодний активний матеріал та анодну мідну фольгу. Ці компоненти використовуватимуть в батареях електрифікованих автомобілів наступного покоління.

Toyota та Redwood Materials планують створити систему, яка включатиме переробку, повторне виробництво та перепрофілювання близько 5 мільйонів акумуляторів. Більшість переробленого матеріалу Тойота планує отримувати з власного парку гібридних автомобілів.

Оскільки значна частина Toyota Prius продається в Каліфорнії, більшість із них після закінчення терміну служби опиняться на переробному заводі Redwood в Неваді. Деталі, виготовлені на цьому підприємстві, надсилатимуть на батарейний завод, який Toyota будує у Північній Кароліні. Як підкреслюють у компанії, це рішення допоможе знизити витрати на виробництво та локалізувати ланцюжок поставок. Крім того, завдяки цьому автомобілі Toyota потенційно можуть отримати право на податкові пільги в Сполучених Штатах.

Читайте також:
Honda привезла на виставку до Токіо безпілотний мініелектромобіль батареями, що знімаються