X

Toyota представила прощальну версію олдскульного FJ Cruiser

Однією з найдовговічніших моделей автомобілів у світі безумовно є Toyota FJ Cruiser. Однак і його історія добігла кінця.

Toyota оголосила про припинення виробництва цього позашляховика. Щоб пом’якшити цю подію, японський виробник анонсував випуск фінальної версії FJ Cruiser. Модель вийде тиражем у 1000 екземплярів та отримає особливий декор, а також пакет антихром.

Версія Final Edition буде доступна лише на ринку Близького Сходу, а саме у Королівстві Саудівська Аравія, де позашляховик пропонувався останніми роками. Адже в Японії, Північній Америці та Південній Африці він уже давно недоступний. Зазначається, що модель буде виконана в тій же стилістиці, що і остання партія позашляховика для Японії.

Читайте також:
На продаж виставили Toyota FJ Cruiser з мінімальним пробігом – дуже дорого

Від стандартної моделі спеціальна версія відрізнятиметься особливим бежевим відтінком кузова, чорною решіткою радіатора, темними кришками дзеркал заднього виду та дверними ручками. Також позашляховик отримав 17-дюймові алюмінієві колісні диски. У рух його, як і раніше, буде приводити 4,0-літровий безнаддувний двигун V6 потужністю 270 к.с. и 380 Нм крутильного моменту. Постачання Toyota FJ Cruiser Final Edition 2023 заплановано на четвертий квартал 2022 року. Ціни на модель не оголошено.