X

Toyota розробляє механічну коробку передач для електромобілів

Імітована механічна коробка передач, вперше представлена ​​на прототипі Lexus минулого року, використовуватиметься у майбутніх електромобілях марки Toyota.

Таку заяву зробив президент новоствореного підрозділу BEV Factory Toyota Такеро Като. За його словами, електрокар із ручним керуванням стане одним із «захоплюючих сюрпризів» для лінійки BEV наступного покоління, дебют якої запланований на 2026 рік.

Повідомляється, що майбутні електромобілі будуть оснащені педаллю зчеплення та важелем перемикання передач, що працюють так само, як механічна коробка передач в автомобілях з ДВЗ. Тобто автомобіль на електротязі видаватиме такі ж звуки, як і паливний. Він навіть глухнутиме, коли зчеплення не використовується належним чином.

Читайте також:
Механическая коробка передач сбила с толку угонщиков

Електромобілі, в яких планують використовувати цю розробку компанії, будуть засновані на новій платформі Toyota, яка підтримує інноваційні акумуляторні технології, що забезпечують запас ходу до 1000 км. Новинки будуть розроблені за допомогою штучного інтелекту для забезпечення оптимальної аеродинаміки. За попередніми розрахунками, у 2030 році компанія випускатиме 3,5 мільйона електричних моделей, з яких 1,7 мільйона буде зібрано на заводі BEV.