X

Toyota розробляє нові двигуни внутрішнього згоряння

В компании уверены, что у людей должен быть выбор

Президент Toyota Motor Corporation Акіо Тойода вкотре підтвердив відданість компанії двигунам внутрішнього згоряння. Більш того, під час виступу перед менеджерами та керівниками корпорації він підтвердив плани «великого проєкту з розробки двигунів». Раніше про намір компанії продовжувати виробляти двигуни внутрішнього згоряння, він заявив на Токійському автосалоні 2024 року.

На думку Тойоди, частка ринку акумуляторних електромобілів ніколи не перевищить 30% незалежно від технологічних досягнень. Решта 70% завжди будуть представлені бензиновими автомобілями, гібридами та електромобілями на паливних елементах. Й автомобільна промисловість має запропонувати клієнтам цей вибір, а не змушувати купувати електромобіль.

Заява Тойоди про розробку нового ДВЗ йде в розріз із рештою представників галузі. У 2024 році автовиробники переважно зосереджені на розкритті планів випуску нових електромобілів. Дехто навіть заявляє о завершенні виробництва «традиційних» автомобілів у найближчі роки. Зокрема, до кінця десятиліття повністю перейдуть на електромобілі Chrysler, Lotus, Aston Martin, Bentley, Buick, Cadillac, Rolls-Royce, Genesis, Maserati, Mini, Opel/Vauxhall, Volvo та Mercedes-Benz. Audi припинить виробництво «паливних» автомобілів у 2032 році, Volkswagen — 2033 році. Навіть преміальний бренд Lexus, що належить Toyota Motor, має намір відмовитися від ДВЗ до 2035 року.

Читайте також:
Toyota Motor встановила абсолютний рекорд продажів