X

Toyota розробила спеціальні автомобілі для перевезення хворих з COVID-19

Пандемія коронавірусу COVID-19 охопила практично весь світ. Наразі підтверджено понад 3,25 мільйона випадків зараження, з яких 230 тисяч – з летальним результатом. До боротьби з пандемією підключилася більшість автовиробників, серед яких і Toyota.

Японський виробник розробив спеціальний автомобіль для транспортування важких хворих із коронавірусом. Він буде задіяний в Японії і двох сусідніх префектурах і стане незамінним помічником для швидкої допомоги.

Читайте також:
Китайські автомобілі Changan захищатимуть від коронавірусу

Спеціальний транспортний засіб побудовано на базі мікроавтобуса Hiace. Його оснащено всім необхідним для забезпечення життєдіяльності пацієнтів. Також автомобіль отримав спеціальну систему вентиляції, яка витісняє забруднене повітря з заднього відсіку, запобігаючи його потраплянню в кабіну водія.

Загалом Toyota планує випустити 11 таких автомобілів, але в разі необхідності їх кількість може значно зрости. Також японська компанія налагодила на своєму виробництві лінію з випуску захисних лицьових щитків. На місяць виробник має намір поставляти 40 тисяч таких засобів індивідуального захисту.