X

Toyota знімає із продажу Camry

В Японии продажи флагманского седана завершатся в конце 2023 года

Toyota планує припинити продажі седана Camry в Японії. На внутрішньому ринку марки історія седана завершиться наприкінці 2023 року, через 43 роки після старту продажів. За інформацією, компанія вже повідомила японських дилерів про прийняте рішення та припинила прийом більшості нових замовлень. Нові модифікації Toyota Camry, що розробляються, продаватимуть виключно за межами Японії.

Виробництво флагманського седана налагоджено у США, Китаї та на заводі Цуцумі в японській префектурі Аїті. На внутрішній ринок припадає лише 1% світових продажів моделі. Усього ж із моменту дебюту у 1980 році в Японії продано близько 1,3 мільйона автомобілів Toyota Camry. У цій країні вартість флагманського седана складає від 26 400 до 35 350 доларів.

За даними Toyota, на кінець 2022 року в 100 країнах світу продано понад 21 мільйон Camry, з них понад 13 мільйонів у США. У цій країні седан залишався найпопулярнішим легковим автомобілем протягом 15 років поспіль до 2016 року. У 2017 році «пальма першості» перейшла до кросовера Toyota RAV4.

Незважаючи на зростання популярності кросоверів, Toyota Camry залишається затребуваною. Минулого року світові продажі моделі склали майже 600 000 одиниць. Із них лише 6000 одиниць придбали японці. Причиною цього стали дефіцит напівпровідників та зростаючий попит на кросовери й мінівени.

Читайте також:
Старий Toyota FJ Cruiser перетворили на всюдихідний будинок на колесах (відео)