X

Toyota знімає з виробництва легендарний V8

В автомобільній індустрії відбувається справжня електрична революція. Автовиробники, прагнучи бути максимально екологічними і вписатися в жорсткі норми шкідливих викидів, переводять нові авто на електротягу. При цьому потужні бензинові і дизельні двигуни поступово йдуть у відставку, стаючи історією.

Ось і компанія Toyota готова вбити свій потужний V8, яким комплектують пікап Tundra, позашляховик Sequoia і потужний Land Cruiser. Також безнаддувні V8 пропонують у топових версіях седанів і купе, таких як GS F і LC 500. Виробництво цього двигуна буде згорнуто протягом наступних трьох років. На зміну йому прийде турбований і бітурбований V6.

Читайте також:
Яким автомобілям необхідний двигун V8

За даними інсайдерів, прототип майбутнього агрегата вже готовий і навіть пройшов тестування. Тому наступні покоління Tundra, Sequoia і Land Cruiser будуть оснащені не звичним V8, а новим 3,5-літровим бітурбованим V6.

Першим перепрофілюють лінію з випуску моторів на заводі в Гантсвіллі, штат Алабама (США). Через 12-18 місяців модернізація ліній розпочнеться на заводі в Тахарі (Японія). До перепрофілювання на цих підприємствах складуть ще 30 тисяч екземплярів двигунів V8 для нинішніх Tundra і Sequoia, які ще випускають.