X

Toyota створила екологічно чистий двигун внутрішнього згоряння

Он способен улавливать углерод из воздуха

Toyota докладає величезних зусиль для збереження двигунів внутрішнього згоряння. В той час коли конкуренти вкладаються в електромобілі, японська марка працює над новими ДВЗ. Нещодавно голова ради директорів компанії Акіо Тойода оголосив про «великий проєкт із розробки двигунів».

У Toyota вважають, що перехід на електромобілі затягнеться у часі. Це продовжить існування бензинових, гібридних та водневих автомобілів. Компанія працює над тим, щоб зробити їх екологічно чистими, паралельно рекламуючи ширший підхід до вуглецевої нейтральності.

Нещодавно Toyota випробувала систему фільтрів, яка вловлює вуглекислий газ із атмосфери, використовуючи тепло двигуна. Її встановили на гоночний прототип GR Corolla з водневим двигуном, але, як стверджується, вона може працювати й на бензиновому моторі.

Читайте також:
Volvo випустив останній автомобіль із дизельним мотором (фото)

На жаль, у серійних автомобілях ця технологія з’явиться не скоро. Фільтр збирає дуже мало вуглецю, щоб компенсувати середній бензиновий двигун. Крім того, його доведеться постійно міняти. За 20 кіл прототип GR Corolla відфільтрував лише близько 20 грамів вуглекислого газу. Для порівняння, викиди бензинового автомобіля становлять близько 2350 грамів СО2 на літр палива.