X

Toyota Yaris обрали найкращим автомобілем у світі

Компактная пятидверка оказалась лучшим автомобилем по мнению жюри

У перший день весни в Женеві пройшла традиційна церемонія вручення премії “Автомобіль року”. Цього разу масштабний захід проходив в онлайн-форматі.

Переможців у всіх номінаціях обирало журі, що складається і 59 журналістів із 22 країн світу. Кожен із них міг висловити свої «за» і «проти» заради чесної перемоги того чи іншого номінанта. Цього року звання Car of The Year 2021 дісталося Toyota Yaris.

Варто відзначити, що компактному японському хетчбеку вдалося залишити далеко позаду шість автомобілів і отримати максимальну оцінку. Одразу за переможцем йдуть Fiat 500, Cupra Formentor і електричний Volkswagen ID.3. Також серед фіналістів — Skoda Octavia, Land Rover Defender і Citroen C4.

Читайте також:
Автомобілі Toyota стали найпопулярнішими в світі в 2020 році — хто ще потрапив до топ-10

Нагадаємо, що новий Toyota Yaris представили в 2019 році. Старт продажу на європейському ринку розпочався в 2020 році. Новий Тойота Яріс став першою моделлю виробника, в основі якої використана нова версія платформи GA-B. Її створили спеціально для компактних автомобілів, що не перевищують чотирьох метрів у довжину.