X

Трансфери до Грузії та викуп автомобілів на кордоні: як росіяни тікають від мобілізації

По пути в Грузию россияне продают автомобили прямо в пробке

У мешканців Північної Осетії та Кабардино-Балкарії з’явилася можливість заробити на росіянах, які рятуються втечею від мобілізації. Автомобілістам, що прямують до Грузії, пропонують купити їх автомобілі прямо по дорозі на кордон. Звичайно ж, ціни при цьому у рази менші за ринкові.

Наприклад, Hyundai Solaris 2018 випуску з 1,4-літровим мотором, механічною коробкою та пробігом 50 000 км пропонують купити за 150-200 тисяч рублів. Це, як мінімум, у п’ять разів менше його ринкової вартості. Якщо продати автомобіль до пробки, можна отримати вдвічі більше, а якщо він ще не доїхав до Північної Осетії — в чотири. Так, за той самий Hyundai Solaris мешканець Кабардино-Балкарії запропонував 600 тисяч рублів.

Також росіянам пропонують взяти автомобіль на зберігання, але без будь-яких гарантій. Все під слово честі. Розкид цін від 20 тисяч до 100-150 рублів на добу.

Читайте також:
Коло можливостей звужується: російський АвтоВАЗ шукає партнерів в Ірані

Тим, що продали або залишили на зберігання свої автомобілі пропонують трансфери через кордон або до нього. Якщо замовити таксі заздалегідь поїздка від Верхнього Ларса до Тбілісі трьом дорослим коштуватиме 25 тисяч рублів. Від Владикавказу до кордону з Грузією — 2 тисячі рублів з особи, але везти за такі гроші погоджуються далеко не всі.