X

«Транспортний безвіз» між ЄС та Україною продовжать на рік

Перевозить грузы без разрешительных документов украинские перевозчики могут до 1 июля 2025 года

Європейська Комісія розглядає продовження «транспортного безвізу» для України як мінімум на 12 місяців із можливістю пролонгації ще на пів року. У такому разі Угода про лібералізацію ватнажних перевезень між Україною та Європейським Союзом діятиме до червня 2025 року включно.

Мандат на проведення переговорів із українською стороною Рада ЄС затвердила 29 квітня. Офіційний текст Угоди надійде до України для обговорення найближчим часом.

«Ми вітаємо рішення ЄС розпочати офіційні переговори щодо продовження угоди. Нам важливо зберегти можливість виконувати вантажні перевезення без дозволів, адже це безпосередньо впливає на можливість експортувати українські товари, а отже, підтримувати нашу економіку, та імпортувати необхідне нашій державі», — прокоментував рішення Євроради віцепрем’єр-міністр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також:
Електричні вантажівки Fuso eCanter випробували екстремальним холодом

Зі слів віцепрем’єра, для України дуже важливо, що б рішення про продовження «транспортного безвізу» було ухвалено до кінця червня. Також він наголосив, що пролонгована угода не повинна обмежувати українських перевізників у праві вільної перевозити товари до України та з України.