X

«Транспортний безвіз» із Європейським Союзом продовжено ще на рік

Соглашение будет действовать до 30 июня 2024 году

Україна та ЄС ще на рік продовжили дію «транспортного безвізу». Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Як йдеться у дописі, домовленості було досягнуто під час першого засідання Спільного комітету Угоди про вантажні перевезення автомобільним транспортом.

Угода про «транспортне безвіз» була підписана 29 червня 2022 року. Вона дозволила українським перевізникам здійснювати двосторонні та транзитні перевезення до країн Європейського Союзу без дозвільних документів. Також вона спрощує процедуру визнання посвідчень водія, виданих в Україні чи країнах ЄС. Завдяки цьому права державного зразка не потрібно замінювати на міжнародні.

За даними міністерства, за період дії транспортного безвізу обсяги двосторонніх та транзитних транспортних перевезень зросли більш ніж на 50%. І це, на думку міністра, не межа.

Мінінфраструктури продовжуватиме розвивати логістичну інфраструктуру на кордоні з ЄС. З початку повномасштабного вторгнення вже відкрито 2 нові пропускні пункти на кордоні із Румунією та тимчасовий пункт контролю для пропуску порожніх вантажівок на кордоні з Польщею. Також розширено пропускну спроможність пункту «Краківець-Корчева» та впорядковано роботу пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на українсько-польському кордоні.

Читайте також:
Відстежувати черги на кордонах України можна на спеціальній карті