X

Traton Group продає російські дилерські мережі MAN та Scania

Сделку планируют завершить до конца 2022 года

Traton Group (раніше Volkswagen Truck & Bus AG), один з найбільших у світі виробників комерційних автомобілів MAN, Scania, RIO та Volkswagen Caminhoes e Nibus, продає свої дилерські бізнеси в Росії. Відповідну заяву зробила прес-служба компанії. Очікується, що продаж активів завершиться до кінця 2022 року, але насамперед його мають схвалити наглядові ради Traton Group та материнської Volkswagen Group.

На російський ринок німецька Група постачала вантажну автотехніку MAN та Scania. У 2021 році дилерські центри Traton реалізували понад 100 тисяч середньо- та великотоннажних вантажівок. На MAN та Scania сукупно припало понад 12% місцевого ринку. Для порівняння, частка «КамАЗу», що лідирує всередині країни, становить 36%.

Через війну в Україні у першому півріччі 2022 року Traton Group зазнала збитків у розмірі 113 млн євро. Внаслідок продажу російських активів компанія розраховує зафіксувати збиток у розмірі до 550 млн євро. Як стверджується, на річний прогноз скоригованого операційного прибутку та чистого грошового потоку на 2022 рік це не вплине.

Читайте також:
Українскька громада Верони закупила для ЗСУ вантажівки, автобуси та катери

Постачання нових та вживаних вантажівок на ринки Росії та Білорусі, а також комплектуючих до них MAN зупинив на початку березня. Тоді ж припинилось постачання вантажівок Scania. Також було зупинено завод «МАН Трак енд Бас Продакшн РУС» у Санкт-Петербурзі.