X

Трофейний «Сонцепек» б’є окупантів у складі батальйону «Вовки Да Вінчі» (відео)

Бійці Сил оборони не тільки знищують російську техніку, а й забирають її як трофеї. Частина бойових машин згодом стають на службу ЗСУ та працюють проти колишніх власників.

Так, днями батальйон «Вовки Да Вінчі» імені Дмитра Коцюбайло показав роботу ТОС-1А «Сонцепек». Система була захоплена у боях на Харківському напрямку восени минулого року. Після відновлення вона допомагає нашим воїнам бити ворога.

Повідомляється, що цей екземпляр «Сонцепека» бійцям ЗСУ вдалося захопити разом із значним запасом ракет. Використовують установку лише за гострої необхідності накрити розташування противника термобаром. Де її застосували цього разу, не повідомляється. Але відео дуже ефектне.

За даними OSINT-сервісу Oryx, за час повномасштабної війни українська армія захопила у росіян три важкі вогнеметні системи ТОС-1А і чотири транспортно-зарядні машини. Усі вони стали на озброєння різних бригад ЗСУ.

Читайте також:
Бійці ЗСУ показали на відео трофейні танки Т-62М та бронемашину МТ-ЛБМ

Система ТОС-1А «Сонцепек» призначена для виведення з ладу легкоброньованої та автомобільної техніки, підпалу та руйнування будівель, а також знищення живої сили противника. Удар наноситься некерованими реактивними термобаричними снарядами вагою 217 кг. Ефективна дальність ТОС-1А складає 6000 метрів.