X

Цифровий автоспорт: заключний етап Чемпіоната відбудеться вже цієї неділі!

Чемпіонат України з цифрових кільцевих перегонів наблизився до свого завершення. І вже 28 березня п’ятеро лідерів по результатам чотирьох етапів будуть битись за перемогу до останнього на високошвидкісних та легендарних бенкінгах Daytona International Speedway! П’ятеро найшвидших сімрейсерів України – Єфанов, Хорошавін, Селезнєв, Бурім та Луканов, розіграють між собою цей титул.

Всесвітньо відомий трек змушує розганятись AUDI RS3 LMS TCR до максимально можливих 245 км/год ще до перетину старт-фінішної лінії, а стрілку тахометра битись у відсічку! І що тоді робити, коли в таких умовах тебе пресингує автомобіль опонента, готовий відібрати твій титул Чемпіона України? Нас чекає цікава боротьба, бо коли це справжні перегони були передбачуваними? Завдаток непередбачуваності перегонам дає сам трек.

Пілоти зі своїми командами відправляться на сонячний берег Дейтона Біч, де вже в січні 1959 року було побудовано Daytona Beach Speedway, сьогодні відомий як Daytona International Speedway. Трек пережив чотири реновації, остання яка була в січні 2016 року. До речі, 30 липня 2020 року, у зв’язку з відміною дорожнього етапу в Watkins Glen серії NASCAR, в Дейтоні було добудовано ще одну шикану на виході з дванадцятого повороту – таким чином трек отримав фактично дві дорожні конфігурації.

Та наші пілоти будуть проходити іспит Дейтони до третьої реновації, що була закінчена в 2011 році, а саме на версії треку далекого 2008 року! Це важливе уточнення, тому що багато з читачів хоча б раз, але бачили трек саме після реновації 2011 року, але не до неї. В 2008 році Дейтона мала нерівну поверхню і становила небезпеку для пілотів, а в нічний час для дорожньої конфігурації відсутнє освітлення гоночного полотна. Середня температура повітря в 22-26 градусів за Цельсієм та відсутність сонячного тепла на асфальтовому покритті додасть складнощів всім пілотам.

Нагадаємо, що згідно Регламенту на останньому етапі для перших п’яти позицій діє очковий множник! Простіше кажучи, очки за перші п’ять місць будуть наступними:

1 – 40

2 – 26.25

3 – 18

4 – 14

5 – 10.4

Не пропустіть найважливішу цифрову гоночну подію України: вже 28 березня о 19.00 в прямому ефірі на Першому автомобильному каналі! Подивитись гонку можно буде також на YouTube канале або в соцмережах!

Нагадуємо, що дізнатися про найсвіжіші новини зі світу цифрового автоспорту можна на ресурсах КЦА FAU:

– facebook;

– instagram;

– youtube

Discord-канал

Також нагадуємо, що Україна буде готувати сім-пілотів для участі в турнірі FIA Motorsport Games! Турнір пройде 29 по 31 жовтня 2021 року в Марселі і на французькій трасі Поль-Рікар. КЦА ФАУ сформує команду учасників від України за результатами пілотів в чемпіонатах КЦА!

Організатори висловлюють подяки партнерам:

Генеральному партнеру Чемпіонату компанії «Ауді Центр Київ Юг»

Медіа групі Автоцентр і Першому автомобільному телеканалу

Чемпіонат проходить за підтримки бренду Logitech G, який в Україні представляє компанія АСБІС-Україна