X

Британські інженери готують 1000-сильний пікап Nissan Navara із двигуном від GT-R

Компания SB Motorsport из Великобритании объединила пикап Nissan Navara с двигателем от Nissan GT-R, чтобы создать "лучший в мире пикап".

Створення такого пікапа стало можливим завдяки тому, що весь автоспорт став на паузу через коронавірус. Вільний час фахівці з SB Motorsport витрачають на те, щоб встановити 3,8-літровий двигун V6 із подвійним турбонаддувом у пікап Nissan Navara.

Читайте також:
Nissan GT-R 50: долгожданная новинка за миллион долларов

Дещо полегшило завдання те, що в обох машинах мотори встановлюються поздовжньо. Та й у пікапі місця під капотом достатньо для подібних експериментів. Загалом це все, що можна сказати про проект зараз, адже він перебуває на стадії реалізації.

Тому в нас немає достовірних даних ні про підсумкові характеристики спортивного пікапа, ні про його зовнішній вигляд. І хоча в компанії запевняють, що постараються максимально зберегти заводський вигляд Navara, на рендерах вже можна побачити серйозні відмінності.

Читайте також:
Этот универсал Nissan способен обогнать на треке McLaren F1

Йдеться, звісно, про знижену підвіску і аеродинамічний обвіс. Однак у зовнішньому вигляді пікапа знайшлося місце також для спортивних коліс і великого спойлера. А стосовно характеристик трансмісії — ось вам лише одна цифра. Після доопрацювань двигун від Nissan GT-R має видавати близько 1 000 кінських сил.

Однак незважаючи на всі ці перетворення, в компанії також хочуть залишити якомога більше заводських функцій. Це, зокрема, означає і те, що на автомобілі можна буде спокійно пересуватися дорогами загального користування. Терміни реалізації цього проекту поки що невідомі, але в SB Motorsport сподіваються завершити його до кінця року.