X

Електричний Ford F-150 підготували до гонки з бездоріжжя

Гоночная премьера «раллийного» электропикапа состоится на следующей неделе

Фахівці Ford та тюнінг-ательє RTR Vehicles побудували хардкорний Ford F-150 Lightning. Модернізований пікап із приставкою Sweitchgear у назві візьме участь у перегонах бездоріжжям King of Hammers. Заїзд відбудеться наступного тижня у Каліфорнії.

У компанії його називають «ігровим майданчиком» для експериментів та оптимізації майбутніх електромобілів Ford. Від стандартного F-150 «ралійний» електропікап відрізняється спеціально виготовленими бамперами, значно розширеною колією та збільшеним дорожнім просвітом. Під розширеними колісними арками встановлені ширші колісні диски із 37-дюймовими позашляховими шинами. Кузов «ралійного» F-150 Lightning пофарбований у ліврею Ford Performance, як на гоночному автомобілі Mustang GT3.

Спереду у ралікара двоважільна підвіска, ззаду — багатоважіль із більш потужними амортизаторами. Найкращу прохідність, кути в’їзду та з’їзду пікапу забезпечить стабілізатор поперечної стійкості на передній осі. Більш стійким на бездоріжжі F-150 Lightning Sweitchgear зробить безліч вентиляційних каналів, що згладжують потік повітря під кузовом.

Передні крила та накладка бампера виготовлені з вуглецевих композитів. Вони з’єднані сталевою захисною пластиною та прикріплені до підвіски обмежувальними ременями. Це забезпечить захист автомобіля при стрибках та швидкій їзді пересіченою місцевістю.

Читайте також:
Як у Брюсселі дебютував перший легковий автомобіль від Ford Europe

Технічні характеристики «ралійного» пікапа не озвучуються. Очікується, що він зможе забезпечити продуктивність топового F-150 Lightning потужністю 563 к.с., який розвиває «сотню» за 4,5 секунди.