X

GM показав новий урядовий Chevrolet Suburban за $3,6 мільйони

Бронированный внедорожник для дипломатов разработан «с нуля»

У серпні 2021 року Державний департамент США уклав контракт на 36,4 мільйона доларів зі спеціальним підрозділом GM на розробку броньованого автомобіля наступного покоління. Раніше основою для спецтранспорту дипломатичної служби безпеки (DSS) був Chevrolet Suburban HD, виробництво якого завершилося в 2018 році. Це єдина модель General Motors, шасі якої здатне витримати вагу броні. Допрацьовували Suburban сторонні компанії, які встановлювали на нього загартовані кузовні панелі та куленепробивне скло. Цього разу GM Defense розробляє весь пакет «з нуля».

Як стверджують у DSS, старі бронемобілі на базі Suburban HD були менш маневрені, ніж серійний позашляховик, та складні в обслуговуванні. Крім того, деякі системи автомобіля не витримували додаткової маси захисного спорядження. Особливо у країнах із суворішими умовами. Всі ці «зауваження» GM має враховати при розробці нової моделі.

Як видно на фото, новий бронемобіль для американських дипломатів схожий на серійний Chevrolet Suburban. Інформацію про його силову установку GM не озвучує. Імовірно, під капотом у новинки 6,2-літровий двигун LS V8, який у стандартній комплектації розвиває 420 к.с. Не виключено, що ДВЗ доповнять електродвигуном. На це опосередковано вказує інформація про використання нової електричної архітектури eBOF.

Відомо, що GM Defense побудував 10 прототипів Suburban HD вартістю близько 3,6 мільйона доларів кожен. Один із них наприкінці червня передали DSS для випробувань. Ще один пройде перевірку на відповідність конструкції стандартам Ради з питань безпеки за кордоном (OSPB). Для цього автомобіль піддадуть атакам стрілецької зброї та вибухових пристроїв. Інші вісім пройшли випробування на довговічність. Зокрема, наприкінці минулого місяця Suburban випробували на гоночній трасі Summit Point Raceway.

Читайте також:
Подивіться на модернізований Chevrolet Silverado (фото)

У разі схвалення нового бронемобіля Державний департамент США укладе з GM багаторічний контракт на його виробництво. Це може статися ще до вересня цього року.