X

Як на Жигулі поставили двигун від ЗІЛ-130 (відео)

Превратить Жигули в настоящий дрегстер - с двигателем от ЗИЛ-130 и мощнейшей турбиной - решили и воплотили в жизнь новосибирские Кулибины

Хлопці з проекту Гараж 54 вирішили зробити найшвидший Жигулі. Для цього була взята стара “шістка”, яку грунтовно випатрали.

По-перше, що найголовніше – замінили рідний двигун на «вісімку» від ЗІЛ-130. По-друге, поставили задній міст і коробку передач від «Волги». По-третє, встановили надширокі задні колеса.

Зрозуміло, що зі звичайним «сто тридцятим» движком швидко не поїдеш, а тому його оснастили ще й потужною турбіною, яку потім замінили на  ефективнішу.

Мета творців «ЖигоЗІЛа» – саме так назвали симбіоз ВАЗ-2106 і ЗІЛ-130 – було досягти 5-секундної позначки під час розгону від 0 до…. ні, не до сотні, а лише до 60, зрозуміло, що не миль, а кілометрів на годину.

Читайте також:
Поєднати несумісне: хот-род із BMW 740 і ГАЗ-52 (фото)

Після кількох заїздів результат вперто не хотів зрушуватися з позначки 6 секунд. Однак після того, як «підкрутили суміш» і трохи завантажили задні колеса, щоб не так пробуксовували, все ж вдалося досягти заповітної позначки 5,5 с.

Як видно з відео, під час одного заїзду у пілота просто відірвалося кермове колесо – мабуть, слабо затягнули, однак чоловік не розгубився і швидко поставив його на місце. Однак другий казус закінчився не так вдало – вийшла з ладу «волгівська» коробка передач, у якої просто розкришилися шестерні. Прикро, що це сталося не на великій швидкості, а під час маневрування заднім ходом.

Читайте також:
Хот-род майже в 500 к.с. побудували в Одесі (відео)