X

Кросовер Volvo XC90 перетворили на купе з дверима «крило чайки»

Уникальный автомобиль построили в Индии

Індійський виробник кузовів DC2 Dilip Chhabria (раніше DC Design), заснований наприкінці минулого століття дизайнером Діліпом Чхабрія, представив свій новий проєкт — екстремальне купе на базі Volvo XC90. Фантазія дизайнера перетворила кросовер преміум-класу на «дводверку» з квадратними колісними арками, опуклою задньою частиною та високим дорожнім просвітом. Доступ до чотиримісного салону відкриває пара дверей типу «крило чайки».

«Ніс» купе прикрашає масивна решітка радіатора з великими стільниками. Така ж сітчаста панель прикрашає корму автомобіля. У неї вбудовані, мабуть, найбільші з існуючих, квадратні патрубки вихлопної системи.

В основі заднього вітрового скла встановлені два «вентиляційні отвори». Бічні вікна — фіксовані з невеликими «кватирками», що відкриваються, як у спортивних автомобілях. Дзеркала заднього виду переїхали на передні крила. Їздить крос-купе на «зубастих» позашляхових шинах.

Повністю перешитий салон зберіг передню панель донора. Також збережено всю бортову електроніку. Світлодіодне підсвічування візуально поділяє внутрішній простір на дві частини в поздовжньому напрямку в дусі Bugatti Chiron. У задньому ряду встановлені окремі капітанські крісла, але можливості милуватися краєвидами пасажири другого ряду позбавлені.

Вартість унікального крос-купе не озвучується. Потенційному клієнту її назвуть лише особисто.

Читайте також:
Тюнери перетворили Volkswagen Transporter на практичний кемпер (фото)

За 26 років ательє DC2 Dilip Chhabria створило понад 800 дизайн-проєктів та випустило понад 5000 автомобілів. Серед них і перший індійський спорткар DC Avanti, який вийшов на ринок 2012 року. Це був середньомоторний задньопривідний автомобіль із 2,0-літровим турбодвигуном від Renault потужністю 250 к.с. Агрегат поєднувався із 6-ступінчастою механічною коробкою або «автоматом» власної розробки.