X

Mazda MX-5 оснастили 6,2-літровим мотором V8

Американское тюнинговое ателье Flyin' Miata, специализирующееся на доработке культового родстера Mazda MX-5, представила 525-сильный вариант модели четвертого поколения.

Mazda MX-5 із двигуном Chevrolet V8.

Фахівці тюнінгового ательє Flyin’ Miata представили перший екземпляр дорожньої версії Mazda MX-5 у якого стоковий двигун замінили 6,2-літровим восьмициліндровим агрегатом LS3 концерну General Motors, який використовується на спорткарах Chevrolet Corvette і Camaro.

Читайте також:
Родстер Mazda MX-5 подолав мильйонний рубіж

У компанії обіцяють запропонувати кілька варіантів форсування двигуна на вибір. Крім 525-сильної топ-версії потужність мотора досягає 430 або 480 кінських сил.

Допомагає реалізувати всю міць «вісімки» і нова 6-ступінчаста механічна коробка передач Tremec T56 Magnum. У списку доопрацювань родстера – спеціально розроблена для моделі система охолодження, модернізовані паливна і вихлопна системи, новий задній диференціал обмеженого тертя, півосі і карданний вал, допрацьована передня підвіска і рульове керування, а також більш ефективні шестипоршневі гальма Wilwood DynaPro.

За словами творців родстера MX-5 із «серцем» Chevrolet V8 здатний розганятися від 0 до 100 км/год менше ніж за 4 секунди. Вартість доопрацювань (без урахування самої машини) оцінюється в $49,995, з яких близько 10 тисяч припадає на мотор V8.