X

Новий Mercedes-AMG E 63 став найшвидшим в історії

Немцы анонсировали новый Mercedes-AMG E 63. Несмотря на четыре двери, заряженный седан может обогнать даже именитые спорткары

У німецькій компанії новий Mercedes-AMG E 63 називають найшвидшим в історії виробництва зарядженої версії «Єшки». Достатньо знати, що Мерседес-АМГ Е-класу здатний набирати першу сотню за три з половиною секунди!

Якщо бути точнішим, від 0 до 100 км/год Mercedes-E63 AMG 2017 розганяється за 3.5 секунди, а E63S – за 3.4 секунди. У першому разі вражаючу динаміку забезпечує 571-сильний V8, у другому – той самий агрегат, але форсований до 612 сил. Що цікаво, заряджений Мерседес задля економії може відключати циліндри. Коробка передач – 9-ступінчаста AMG Speedshift MCT.

Незалежно від версії AMG E 63, новий «болід для всієї родини» оснащується системою AMG Performance 4Matic+ з режимом дрифту. Він дає змогу перетворити повнопривідну машину з відточеною керованістю в задньопривідний дрифт-кар, з яким зможе впоратися тільки досвідчений водій і охочий палити гуму. До речі, у версії Е 63 4Matic+ механічне блокування заднього диференціала, тоді як E 63 2018 з приставкою «S» — електрокерована.

Крім дрифт-режиму, у зарядженого Мерседеса є покращений профіль RaceStart, що дає змогу зірвати машину з місця без затримок. Відтепер електроніка допомагає водієві зробити це максимально різко і/або ефектно. Підвіска Mercedes-AMG E 63 – пневматична трикамерна. Офіційна презентація нового зарядженого E 63 запланована на листопад. Автомобіль представлять на автосалоні в Лос-Анджелесі. Старт продажу Е 63 AMG 2018 намічено на березень 2017 року.