X

Екзотичні пікапи Ford та Chevrolet – ексклюзив із Бразилії (фото)

На бразильских дорогах можно встретить довольно интересные пикапы известных брендов, выпускаемые исключительно для местного рынка

Свого часу ми опублікували новину про 20-річчя цікавого автомобіля бразильської фірми Tropical, що є сумішшю пікапа Ford F-250 і седана Ford Focus. І впродовж теми хочемо розповісти про інші незвичайні пікапи місцевого виробництва, які нам вдалося сфотографувати на вулицях Ріо-де-Жанейро майже 17 років тому.

Відкриває наш огляд цікава модель Ford F-1000 (для бразильського ринку є й такі індекси) – це пікап, який оснащений стильною на вигляд надбудовою від місцевого ательє Walk.

Дизайнерською родзинкою надбудови є бічні вікна, які опускаються до середини кузова.

А це вже модель від вищезгаданої нами фірми Tropical. Вона є величезним повнопривідним універсалом, який побудований на базі пікапа Ford F-350.

Що ж до позашляхових седанів, то тут на особливу увагу заслуговує дітище місцевого виробника – SR Deserter XK.

А на цьому фото показаний Ford Pаmpa, мабуть з колісною формулою 4х2, який привертає увагу яскраво-червоним кузовом з надбудовою позаду основної кабіни.

Ford Courier відомий у Європі як розвізний фургончик, а ось у Бразилії – це компактний пікап, який часто укомплектовують склопластиковими надбудовами.

А це копія Opel Corsa, лише з відкритою вантажною платформою. Ця машина називається Chevrolet Corsa. У цієї моделі є і спадкоємець – пікап Chevrolet ConQuest, що відрізняється більш мускулистими формами.

На вулицях Ріо-де-Жанейро зустрічаються і пікапи, спеціально перероблені для перевезення туристів. У цих машин, як у представленого Сhevrolet D10, за кабіною встановлений вже не вантажний відсік, а дивани вздовж бортів. Зверху змонтовано трубчастий каркас для тенту, а ззаду поручні для зручності посадки-висадки.

Туристів розвозять також і такі яскраві позашляховики як цей Jeep Wagoneer, в основу якого покладено модель зразка 1962 року.

І, звичайно ж, розповімо про справжніх трудівників. Це вже не лише пікапи, а й легкі вантажівки з бортовими платформами та спеціальними кузовними надбудовами, які працюють у різних галузях – будівництві, комунальному секторі та, звичайно, на розвезенні різних товарів.