X

Підрозділ Honda представив свій варіант УАЗа

На Токийском автосалоне засветился интереснейший грузовичок, напоминающий бортовой УАЗ «Буханка», но в кардинальном тюнинге. Совпадение?

Частково збіг, але не випадковий. Річ у тому, що УАЗ «Буханка» є своєрідним трендом у Японії. Там це така сама екзотика, як у нас японські машини для внутрішнього ринку.

Вартість легалізації «радянської машини» і її доставка обходяться японцям у десятки тисяч доларів! Тому деякі місцеві тюнери навіть роблять копії уазівських «таблеток» на основі японських моделей.

У японської марки Хонда є підрозділ Honda Access, що спеціалізується на виробництві аксесуарів і компонентів із прицілом на домашній ринок. Саме ця фірма показала на автосалоні в Токіо 2017 незвичайну вантажівку під назвою Honda T880.

Виставковий автомобіль складено на базі комерційної моделі Honda Acty, яка продається в Японії. Не можна сказати, що вантажівка точно повторює УАЗ, але в підрозділі не заперечують деякої схожості.

У технічному плані нічого спільного. Під капотом T880 встановлено турбований мотор об’ємом 0,66 літра. У салоні – утилітарне торпедо і приборка зі вставками під карбон.