X

Погляньте на “золотий” Porsche 550 Spyder (відео)

Фирма Vintage Motorcars, специализирующаяся на реставрации винтажных автомобилей, построила Porsche 550 Spyder с центральным сиденьем и позолоченным двигателем

”Золотий” Porsche 550 Spyder – це повноцінна репліка спорткара, виготовлена на замовлення конкретного клієнта ательє. Від оригінальної моделі він відрізняється розташованим у центрі водійським сидінням як у McLaren F1. Для цього фахівцям ательє довелося внести низку змін у компоновку основних органів керування, рульовий механізм та коробку передач. А ще – змінити схему встановлення паливного бака, який у оригінального Porsche 550 розташований спереду.

Кузов репліки пофарбували в коричневий відтінок з палітри Toyota. Їздить “золотий” спайдер на спеціально розроблених колісних дисках у стилістиці класичних коліс Fuchs. Салон, багажне відділення і нижня частина кришки багажника оздоблені помаранчевою шкірою з картатими вставками. Напис “Spyder” на приладовій панелі замінили ім’ям автомобіля “Selfish”, виконаним тим самим шрифтом.

У рух автомобіль масою 590 кг приводить традиційний для Porsche 550 Spyder «фольксвагенівський» опозитник, частину елементів якого покрили золотом. Робочий об’єм агрегата збільшили до 2.6 літрів. Віддача зросла до 200 к.с. Другий такий самий спорткар майстра Vintage Motorcars оснастили турбомотором Subaru.

При цьому, як стверджують у компанії, жоден зі збережених колекційних спорткарів, випущених компанією Porsche в 1950-х роках, не постраждав.

Читайте також:
Убийцу Porsche 911 выставили на аукцион в отличном состоянии