X

Розкішний Lexus перетворили на 1200-сильного монстра для дрифту

Фахівці дилерського центру Al-Futtaim, які представляють марку Lexus в Об’єднаних Арабських Еміратах, допрацювали розкішне купе RC F, перетворивши його в дрифтовий болід. Модернізоване авто з приставкою Carbon Kevlar в назві призначається для зірки дрифту Ахмада Дахама, який візьме на ньому участь у чемпіонаті світу.

Тюнери серйозно попрацювали над купе, адже спочатку марка Lexus завжди налаштовує свої моделі на комфорт і розкіш, а тут ці показники зовсім не важливі. Головне в дрифті — потужність і маневровість. Тому фахівці Al-Futtaim оснастили модель модернізованим 3,0-літровим двигуном Toyota 2JZ, який здатний видавати до 1200 к.с. потужності і 1464 Нм крутильного моменту.

Щоб домогтися таких показників, двигун доповнили паливною системою з трьома насосами, новим турбонаддувом, клапанним механізмом і системою уприскування закису азоту Nitrous Express. Працює двигун в парі з чотириступінчастою послідовною коробкою передач.

Зробити купе більш потужним було не єдиним завданням, також потрібно було зменшити його вагу. Для цього частину елементів кузова замінили на карбоново-кевларові, що дало змогу скинути зайві 500 кг ваги. В результаті вага автомобіля становить 1250 кг. Також замінили задній диференціал, встановили перегонові супорти, диски Rays Engineering 57cr, а в підвісці використали триходові койловери. Проект може похвалитися нестандартною графікою на кузові, сидіннями Sparco з 6-точковими ременями безпеки, кермом Sparco, регульованими педалями і панеллю приладів із карбону.

Нижче ми публікуємо фото стандартного купе Lexus RC F без доопрацювань тюнерів, щоб можна було побачити всю ступінь модернізації.