X

Шестилітровий Mercedes E500 оцінили як дизельний Duster

На популярном автомобильном аукционе Bring A Trailer появился интересный тюнингованный Mercedes-Benz E500 с 6-литровым мотором

На початку 90-х років минулого століття цей Mercedes-Benz E500 1992 року модернізувало тюнінгове ательє RENNtech. Фірма підготувала для цієї мети свій найкращий фірмовий тюнінг-пакет. Нинішній власник отримав машину у вересні 1994 року і за час володіння збільшив пробіг з 95 до 120 тисяч миль (193 тис. км). Погодьтеся, для 27-річного Mercedes-Benz це мізерний кілометраж…

Читайте також:
24-летний Mercedes-Benz E60 AMG продают по цене нового S-Class

Спробуймо розібратися, що ховається за красивими формами цього авто. Під капотом машини розташувався форсований з 5 до 6 літрів бензиновий мотор V8 з двома розподільними валами. Він розвиває потужність в 390 к.с. і працює в парі з модернізованою 4-ступінчастою автоматичною КП. Момент від трансмісії передається до задніх тягових коліс через диференціал обмеженого тертя RENNtech LSD.

Серед інших змін – складені колісні диски Z.O. Racing, підвіска RENNtech зі спортивними амортизаторами і пружинами, кнопка відключення ASR, а також низка інших опцій.

Кузов пофарбований чорною перламутровою фарбою, а крім того, на прохання замовника майстри RENNtech встановили на машині обвіс у колір кузова і більш пізнє облицювання радіатора. Передній бампер перефарбували, щоб усунути сліди експлуатації.

Спереду встановлені диски O.Z. Racing 17×8.5″, а ззаду ширші – 17×10″. На них одягнені шини BF Goodrich G-Force Sport розмірністю 245/45 і 275/40 відповідно.

У комплекті з машиною йдуть також заводські диски з шинами.

Салон оздоблено чорною шкірою і темним деревом. Список обладнання охоплює вінтажний автомобільний телефон, підігрів сидінь, автоматичний клімат-контроль і люк з електроприводом.

Читайте також:
Відомий комік і актор продає свій Mercedes-benz E500

Аудіосистема Becker пройшла обслуговування в компанії Becker AutoSound в лютому нинішнього року. Крім того, відповідні регламентні роботи виконані і щодо кліматичної установки.

У комплекті з машиною пропонується повний список фірмових документів Mercedes-Benz, рахунки та листування з RENNtech, а також докладний звіт про виконані роботи. Також серед документів є каталог DuPont registry, в якому було розміщено рекламне оголошення про продаж цього екземпляра.

Завдяки йому нинішній власник і купив машину в 1994 році, про що свідчить відповідний рахунок-фактура. На сьогодні торги досягли позначки $22250…