X

Створено ідеальний для президентського кортежу позашляховик Volvo

Бронированный кроссовер Volvo XC90 Armoured способен защитить своих пассажиров от обстрелов и взрывов

Броньований автомобіль у президентському кортежі – це зазвичай Mercedes-Benz S600 Guard або принаймні Гелендваген. А що якщо якомусь главі держави заманеться пересісти на більш “демократичний” бренд?

Тоді варто звернути увагу на цей Volvo XC90 Armoured з рівнем захисту VPAM VR8. Для тих, кому цей набір літер ні про що не говорить, роз’яснимо, що VR8 – це другий клас захисту, тобто вище будуть вже майже повноцінні броньовики. Такий кросовер не спасує перед бронебійними кулями калібру 7,62 мм, а також не злякається підриву 15 кг тротилу.

Volvo XC90 Armoured створено на базі версії T6 AWD Inscription. Броня (10 мм) і куленепробивне скло (50 мм) додали паркетнику приблизно 1400 кг, а повна вага такого Вольво-4490 кг. Звісно, зайві півтори тонни потребували серйозного доопрацювання підвіски і гальм.

Правда, без участі німців все ж не обійшлося. Безпосередньо бронюванням кросовера займалася фірма TRASCO Bremen GmbH.

Читайте також:
Бронированная Tesla Model S против пистолета: итог битвы (видео)

Volvo також розробляє ще одну версію XC90, але з легшим рівнем захисту. Крім того, шведи мають намір запропонувати броньований Volvo XC60, комплект захисту якого додасть моделі лише 250 “зайвих” кг.