X

Кошти на пікапи для ЗСУ отримають від продажу надпотужного BMW Alpina B7

Дуже патріотично, коли власники дорогих автомобілів жертвують їх на потреби ЗСУ. У цьому випадку йдеться про ексклюзивний седан BMW Alpina B7, випущений 2012 року. Це модель п’ятого покоління, яка пропонувалося у виконанні від Alpina з 2011 року на базі моделі 750i. Двигун N63 – 4,4-літровий, з подвійним турбонаддувом зібрано вручну на заводі Alpina.

На відміну від побратима для масових «сімок» тут застосовуються поршні з високими робочими характеристиками, посилена головка блоку, додатковий радіатор, а тиск турбонаддуву збільшено з 0,8 до 1,0 бар. На машині також встановлені посилені карданний вал, диференціал і задній міст. Коробка передач – 6-ступеневий «автомат» ZF 6HP26.

Представлена машина – рестайлінгова, яка крім видозміненої головної оптики і бампера отримала ще більш потужний двигун – в 532 к. с., замість колишніх 500. У підсумку такий автомобіль розганяється до 321 км/год.

Сьогодні ця BMW Alpina B7 з пробігом 148 тис. км продається всього за 48 тис. доларів. Виручені кошти підуть на закупівлю пікапів для потреб ЗСУ.