X

Так виглядає гібрид Chevrolet Camaro та BMW 5 Series (фото)

Этот автомобиль существует в единственном экземпляре

Carscoops опублікув знімки унікального автомобіля, який є поєднанням BMW 528i V8 Touring та Chevrolet Camaro 1968 року. ZMW — це авторський проєкт автолюбителя на ім’я Бен Кляйнфелтер. Від німецького універсала йому дісталося шасі із шестиступінчастою механічною коробкою передач. Під капотом у ZMW — 4,0-літровий двигун V8 від 540i того ж покоління Е39.

У салоні — панель приладів, центральна консоль та передні сидіння від BMW. Дверні ручки запозичені у класичного Camaro. Усі функції безпеки баварського універсалу, включаючи подушки, збережені.

Зі слів Кляйнфелтера, на створення цього «звіра» пішло 14 місяців. Три з них витрачені на заміну оригінального мотора 528i на «вісімку» від 540i. У стандартному варіанті він видавав 290 к.с. та 420 Нм крутного моменту.

У процесі створення автор зрізав верхню частину кузова універсалу, щоб на це місце встановити задню частину Camaro. Підлогу BMW довелося вкоротити приблизно на 80 мм, а кузов розширити. Капот вкоротили та розвернули у протилежний бік. Також ZMW отримав спеціальне лобове скло.

Це не єдиний BMW 5 Series від Кляйнфелтера із переробленим кузовом. Досвід, отриманий при створенні ZMW, він використав ще для двох цікавих автомобілів. Один з них — Volkswagen Coronado на шасі того ж BMW 5 Series, інший — Triumph GT6. Обидва унікальні й заслуговують на увагу.

Читайте також:
Новий BMW Z4 отримає механічну коробку від Toyota GR Supra