X

Tesla Model 3 перетворили на монстра Time Attack

Электрический гоночный болид построили для скоростной гонки на круге

Каліфорнійський тюнер Unplugged Performance представив проєкт Bioniq Phoenix — електричного монстра для Time Attack. У цьому типі гонок водії змагаються на найкращий час кола.

Основою для нього став електричний седан Tesla Model 3, який у 2020 році розбився під час тренування на Пайкс-Пік. Незважаючи на значні пошкодження внаслідок аварії, тюнерам вдалося перетворити п’ятимісний седан на справжній гоночний болід із агресивною аеродинамікою.

Вся передня частина Model 3 замінена повністю закритою панеллю без повітрозабірників. Це один із найбільших передніх спліттерів, що коли-небудь зустрічалися. Доповнюють картинку надширокі передні та задні крила, вентильований капот та прикриті фари. На багажних дверях встановлено масивне заднє антикрило. Їздить болід на 19,0-дюймових кованих легкосплавних колісних дисках UP-03 шириною 13 дюймів, «взутих» у гоночні сліки Yokohama Tyres.

Всі елементи кузовного обважування, як і більшість деталей кузова, включно з дверима, виготовлені із вуглецевого волокна. Це дозволило зменшити масу боліда на 90 кг в порівнянні зі стандартною заводською Model 3. З тією ж метою позбулися усього зайвого у салоні, встановивши одне центрально розташоване водійське сидіння.

Фактично, Unplugged Performance вдалося зменшити масу автомобіля на 250 кг, але сталевий каркас, модифіковане шасі та екстремальне кузовне обважування «з’їли» частину цієї різниці.

Інформацію про потужність силової установки та динамічні характеристики Bioniq Phoenix ательє не озвучило. При цьому заявлено, що кастомні аеродинамічні компоненти забезпечують боліду притискну силу понад 1814 кг.

Читайте також:
Tesla готує оновлення для Model 3

Гоночна прем’єра Bioniq Phoenix відбудеться на трасі Buttonwillow Raceway у Каліфорнії. Надалі він з’явиться на низці інших автоспортивних заходів.