X

Тюнери схрестили старий Land Cruiser 70 років і сучасний Lexus

Land Cruiser 70 годов – настоящая легенда в мире внедорожников. Но для любителей тюнинга и кастомайзинга нет ничего святого. Доказательством тому является этот заниженный внедорожник Тойота, скрещенный с современным Лексусом

Багато хто може подумати, що незвичайного виду «Ленд Крузер» (якщо точніше – FJ Cruiser 1976 року) був зроблений в США для чергового тюнінг-шоу або «Тачки на прокачку». Але насправді це справа рук фахівців південноафриканського тюнінг-ательє Allers Rods&Customs.

Річ у тому, що старі Land Cruiser в Південній Африці так само поширені, як «Ланоси» в Україні або «Мерседеси» в Албанії. Простіше кажучи, Південна Африка – країна «Крузерів». Тому тут над ними «знущаються» найвитонченішими методами. В цьому разі тюнери перетворили старий FJ Cruiser в занижений кастом-кар.

Від справжнього позашляховика «Тойота» залишилися тільки спільні риси, адже кузов автомобіля тотально переробили. Багато деталей і компонентів південноафриканське ательє запозичило у моделей Lexus – їх шукали на розбираннях. Двигун теж від «Лексуса» – бензиновий V8 потужністю 300 сил.

Незважаючи на абсурдність ідеї, проект вийшов доволі цікавим, а головне – ексклюзивним. Щоправда, про бездоріжжя тепер можна забути.