X

Українці відрізали 40 см від Tesla Model 3, щоб зробити Mercedes 300 SL Gullwing (відео)

Українці створюють на базі Tesla Model 3 репліку класичного спорткару родом з 50-х Mercedes-Benz 300SL (W198), який називали Gullwing, або Крило чайки. Таку назву машина отримала за характерну форму та механізм відкривання дверей. 

За технічну частину проекту відповідає компанія TSK, що довгий час займалась ремонтом та продажем Tesla в Україні, а нещодавно відкрила відділення в Лос Анджелесі.

Кузов для моделі допомагає зробити відома американська компанія S-Klub, яка спеціалізується на репліках саме таких Мерсів та класичних моделей Porsche. Вона надала матриці для виготовлення кузовних деталей.

В Каліфорнії є чимало компаній, які роблять репліки на класичні спорткари, виготовляючи власні кузови за сканами оригінальних кузовів автомобільної классики. Та з електромобілями таких проектів поки що одиниці.  

Задля того, щоб створити проект взяли Model 3, та залишити від неї лише платформу. Та й ту довелось неабияк модифікувати. Аби вмістити технічну начинку Model 3 в габарити класичного Mercedes-Benz 300SL Gullwing українцям довелось вкоротити колісну базу електромобіля-донора приблизно на 40 сантиметрів. В якості донора використали версію Model 3 зі стандартною батареєю та заднім приводом. Така схема приводу дозволяє зокрема зберегти шарм керованості задньопривідного спорткара. Та за рахунок низького центру ваги батарей електромобіля та надзвичайно легкого склопластикового кузова репліки машина матиме незрівнянно кращі показники динаміки прискорення та стійкості у віражах в порівнянні з давнім праобразом.

Зараз проект Mercedes SL Gullwing знаходиться в стадії активної роботи. Як видно на відео поки готовий лише голий кузов, але машина вже їздить своїм ходом. Попереду ще багато роботи з доводки кузовних деталей, оздоблення салону і багато іншого. Готовий автомобіль TSK планують показати на тюнінговому форумі SEMA Show 2023, який має відбутись в кінці жовтні та на початку листопада 2023.

А поки що можна побачити на фото як виглядає Mercedes-Benz 300SL Gullwing від S-Klub с традиційним двигуном внутрішнього згоряння. 

Фото та відео TSK та S-Klub