X

У Греції помітили катафалк на базі BMW M5 E60

Во сколько обошлось преобразование седана в катафалк не сообщается

Один із мешканців Афін виклав на своїй сторінці у Facebook фото, мабуть, найнезвичайнішого катафалка у світі. Побудований він на базі BMW M5 у кузові чотиридверний седан й повністю зберіг передню частину автомобіля-донора аж до середніх стійок.

За ними починається «добудова», яка виглядає так, ніби стояла там із конвеєра. Зокрема, у катафалка більш розтягнута колісна база, високий дах і нестандартне розташування вікон. На кормі — нестандартні задні двері з масивним склом та логотипом BMW у нижній частині. При цьому передній і задній бампери, бічні дзеркала, «жабра» у передніх крилах, дві пари вихлопних патрубків на кормі та багатоспицеві 19,0-дюймові колісні диски оригінальні.

З конвеєра BMW M5 E60 укомплектований 5,0-літровим безнаддувним двигуном V10, який генерує 507 к.с. та 520 Нм крутного моменту. З таким двигуном стандартний седан M5 прискорюється від 0 до 100 км/год за 4,4 секунди. Ймовірно, перетворення на катафалк зробило автомобіль трохи повільнішим. У той же час навряд чи знайдеться інший катафалк, який може обігнати BMW M5 Shooting Brake Coupe Hearse на шосе. Але з огляду на «спеціалізацію» автомобіля, навряд чи йому доведеться брати участь у перегонах.

Вартість переробки не повідомляється. Не виключено, що донором для катафалка став автомобіль, який постраждав у ДТП.

Читайте також:
BMW X7 2023 року отримав тюнінг-кит від Mansory