X

У Києві з’явився раритетний Nissan Bluebird у тюнінгу відомої японської субкультури

Цей Nissan Bluebird, який нещодавно прописався в Києві, відрізняється бунтарським тюнінгом у стилі відомої японської субкультури «босодзоку». Машина відразу привертає увагу піднятими догори спареними вихлопними трубами, заниженою підвіскою та розширеними похилими колесами на розтягнутій гумі.

Представлений Nissan Bluebird належить до покоління U11, що дебютувало у жовтні 1983 року на Токійському автосалоні. Таким чином, машина відзначає цього року своє 40-річчя. Модель вийшла досить знаковою. Це перший Bluebird, який перейшов із заднього приводу на передній. Дизайн із характерними, квадратними формами плачевно позначився на аеродинаміці – Сх 0,39. Машина пропонувалася із трьома варіантами кузова: седан, седан Hardtop та універсал. Цікаво, що це Bluebird офіційно продавався на європейському ринку.

Автомобіль комплектувався численними силовими агрегатами. Насамперед це чотирициліндрові бензинові: карбюраторні 1,6 л (90 к. с., варіант для Європи – 81 к. с.); 1,8 л (100 к.с.) та 2,0 л (110 к.с.). До речі, 1,8-літровий мотор пропонувався і в турбованому виконанні, причому із системою упорскування, що розвивав 135 к. с. З топовим двигуном машина розганялася до 185 км/год. Також можна було вибрати і 2,0-літровий атмосферний дизель у 67 «конячок».