X

У Великій Британії побудували гоночний рестомод на базі Jaguar XJS

Спортивное купе с карбоновым кузовом и мотором V12 оценили в 282 тысяч долларов

Британська фірма TWR (Tom Walkinshaw Racing) представила першу модель своєї нової епохи — TWR Supercat. Це рестомод на базі Jaguar XJS з карбоновим кузовом та двигуном V12.

Зовнішність автомобіля створена художником-концептуалістом Хизилом Салімом і колишнім британським модельєром і автоколекціонером Магнусом Вокером. У новому вигляді класичний Jaguar XJS виглядає як спортивний автомобіль.

Рестомод отримав виразний аеродинамічний кузовний обвіс та кастомні карбонові колісні диски. Зокрема, у автомобіля широкі квадратні колісні арки та великий «качиний хвіст» на кормі. Знамениті аркбутани базового XJS сусідять із сучасною світлодіодною оптикою та збільшеним спліттером. Доповнюють новий образ великий дифузор та бічні вихлопні патрубки перед задніми колесами.

Інтер’єр TWR Supercat обіцяють показати під час офіційної прем’єри. Вона відбудеться цього літа, але точну дату не названо.

Під капотом у рестомоду наддувний двигун V12 потужністю понад 600 к.с. Працюватиме він у зв’язці з механічною коробкою передач та, ймовірно, заднім приводом. Динамічних характеристик спорткару поки немає.

Можна припустити, що Supercat отримав перероблене шасі, що відображає гоночний родовід TWR. Як кажуть у компанії, проєкт розробляється майже три роки. Наразі він знаходиться на етапі тестування та налаштування.

Читайте також:
Дизайн-ательє Borromeode Silva представило свій перший самостійний рестомод

TWR Supercat вийде символічним тиражем у 88 одиниць на честь перемоги TWR Jaguar XJS у Ле-Мані у 1988 році. Стартовий цінник — 282 200 доларів. Книгу замовлень вже відкрито. Придбати автомобіль можна у Великій Британії, США та на всіх основних світових ринках. Перші клієнти отримають свої «дводверки» у четвертому кварталі 2024 року.