X

Volkswagen ID. Buzz перетворили на автомобіль Скубі-Ду

Новый облик электрофургона создали в Индонезии

Електричний фургон Volkswagen ID. Buzz став об’єктом уваги індонезійської тюнінг компанії Concept Motorsport. Зовнішньо тюнінгований електрофургон виділяється оформленням кузова, із застосуванням психоделічних кольорів оригінальної «Mystery Machine» («Таємничої машини») Скубі-Ду. Вінілову плівку для його обклеювання виготовила американська компанія TeckWrap.

Фургон оснащений модернізованою підвіскою, в якій застосовані койловери KW V3, що забезпечують зниження дорожнього просвіту. Вона включає високоякісні амортизатори та пружини, які мінімізують розгойдування під час поворотів, прискорення та гальмування.

Оригінальний мультиплікаційний серіал «Скубі-Ду» від Hanna-Barbera вийшов у 1969 році. Але походження «Mystery Machine» і до сьогодні являється предметом суперечок. Деякі вважають, що основою для нього став Dodge A100, Chevrolet G-Body або Ford Econoline. Також «таємничий» автомобіль називають фургоном хіпі, що відсилає до Volkswagen Type 2. У фільмі «Скубі-Ду» 2002 року згадується, що фургон — це Bedford CF 1972 року. Проте рекламний автомобіль для фільму заснований на фургоні GMC 19.

Як у свій час оригінальний «Mystery Machine», запущений минулого року Volkswagen ID. Buzz швидко став популярним у Німеччині. Йому навіть удалося витіснити з першого місця електромобілі Tesla. Попит на електрофургон вже перевищує пропозицію. Цього року Volkswagen планує випустити 44 000 електрофургонів, а 2024 року може потроїти це число.

Читайте також:
На українських дорогах помічено рідкісний фургон Lublin II