X

У конкурента Tesla з’явився ще один конкурент з Китаю

В оппоненты Tesla метит стартап Leapmotor

Китайський електромобільний стартап Leapmotor анонсував продаж електричного седана С01. Судячи з опублікованих фото, в профіль новинка схожа на німецькі електромобілі Mercedes-EQ. Перший представник цього сімейства дебютував на Паризькому автосалоні в 2016 році як концепт Generation EQ. Загалом зовні С01 практично повністю повторює кросовер Leapmotor C11.

Електроседан позиціонується в якості конкурента преміум-седанів XPeng P7 І NIO ET7, які в свою чергу націлені на покупців електромобілів Tesla. Основними перевагами С01 можна назвати панорамний дах, автопілот третього рівня і безрамкові двері. Останні відкриваються за допомогою сенсорних кнопок. Традиційних ручок у седана немає.

У салоні з переваг – унікальна передня панель з трьома вбудованими дисплеями. В цілому ж інтер’єр оформлений у стилістиці С 11, але задні сидіння оригінальні з регульованим кутом нахилу спинки і можливістю поздовжнього регулювання. Також пасажири оцінять наявність підігріву та вентиляції.

Технічно С01 уніфікований з тим же Leapmotor C11. Автомобілі побудовані на одній платформі і оснащені однією силовою установкою з двох моторів. Сукупна віддача агрегатів – 544 к.с. Час прискорення від 0 до 100 км/год — близько 3,0 секунд. Тягова батарея ємністю 90 кВт*год інтегрована в силову структуру кузова. Запас ходу — 717 км у китайському вимірювальному циклі CLTC. Також від кросовера новому седану дісталася вся електроніка і підвіска. Цінник Leapmotor C01 стане відомий в найближчі дні.

Читайте також:
Новая Tesla Model S получила поворотный центральный дисплей