X

У культового Citroen DS з’явиться електричний наступник: деталі

Компанія DS Automobiles, що входить до складу концерну Stellantis, має намір випустити на ринок нову флагманську модель. Це розкішний електромобіль, який стане наступником культового Citroen DS.

Як розповів британському виданню Auto Express генеральний директор DS Олів’є Франсуа, новинка стилістично нагадуватиме знамениту модель шістдесятих років. Однак технічно він буде виконаний відповідно до актуальних напрацювань компанії. Таке поєднання, на думку керівництва DS, має стати успішним.

Судячи з рендеру, новий флагман DS буде максимально оптимізований під аеродинаміку. Для того, щоб зробити кузов більш обтічним, компанія має намір зберегти закриті задні колеса, як у культового Citroen DS. А ось передня частина буде виконана відповідно до актуальної стилістики марки. Але й вона адаптована під ретро.

Читайте також:
Ексклюзивна колекція моделей DS Automobiles на честь Антуана де Сент-Екзюпері

Очікується, що новинку збудують на новітній платформі STLA Large. Модель отримає кілька версій з одним та двома електромоторами. Запас ходу обіцяно до 650 км. Олів’є Франсуа заявив, що цей електрокар буде «не просто зі спадщиною, а з родословною, яка дозволить змінити ситуацію». Назвати дату випуску наступника культового авто у компанії не готові.