X

У нового Mercedes-Benz SL з’явилася надшвидка версія

Первую «сотню» кабриолет разменивает за 2,9 секунды

Mercedes-Benz представив найшвидший кабріолет в історії — Mercedes-AMG SL 63 S E-Performance. З місця до 100 км/год він пришвидшується за 2,9 секунди. Такий результат досягається завдяки повному приводу та 1420 Нм крутного моменту на піку.

Mercedes-AMG SL 63 S E-Performance укомплектований електрифікованою силовою установкою, що складається з 4,0-літрової бензинової «вісімки» та електромотора. Віддача основного двигуна — 585 к.с. та 800 Нм крутного моменту.

Ще 204 к.с. та 320 Нм генерує електродвигун. Його завдання — допомога ДВЗ на старті та інтенсивному прискоренні, а також привід задніх коліс двохступінчасту передачу. Якщо задніх коліс немає зчеплення, момент від електромотора перенаправляється на передню вісь.

Ємність акумулятора не уточнюється. Забезпечити він може лише 13 км «чистого» пробігу. Заряджається блок від звичайної побутової розетки.

Також у стандартному оснащенні заявлений задній міжосьовий диференціал, що блокується. Зі швидкістю кабріолет справляється за допомогою потужних гальм: спереду із шестипоршневими супортами та 480-міліметровими вуглець-керамічними дисками, ззаду — диски 380 мм.

Зовнішньо від «звичайної» моделі Mercedes-AMG SL 63 S E-Performance можна відрізнити за спеціальними шильдиками «E-Performance» на передніх крилах, червоному логотипу SL 63 S на кормі та трапецієподібним патрубкам вихлопної системи. Їздить найшвидший кабріолет на 20,0-дюймових матово-чорних легкосплавних колісних дисках. Шини у нього різнорозмірні — 265/40 спереду та 295/35 ззаду.

Читайте також:
Машинам Mercedes-Benz Atego виповнилося чверть століття