X

У пікапа Tesla Cybertruck з’явиться конкурент

Серийное производство электрического пикапа General Motors начнется в 2021 году на заводе в Детройте

General Motors впевнено нарощує темпи електрифікації і переорієнтує свої виробничі майданчики. цього разу GM анонсувала електричний пікап і показала тизер. Ще однією новиною стала переорієнтація заводу D-HAM в Детройті. Тепер він вироблятиме батарейні автомобілі.

Компанія вкладе в завод кругленьку суму – близько $2.2 мільярдів. На такі витрати General Motors йде не тільки заради нового пікапа, а й представленого нещодавно безпілотника Cruise Origin. Крім цього на заводі збиратимуть й інші майбутні електричні моделі GM.

Читайте також:
JAC анонсував електричний пікап iEV330P

“Завдяки цим інвестиціям GM зробить великий крок вперед, перетворивши мрії про повністю електричне майбутнє в реальність” – заявив президент General Motors Марк Ройс. Він також зазначив, що стане першою батарейною моделлю, яка стане на конвеєр найближчим часом. Почати його виробництво планують у другій половині 2021 року.

На відміну від основного конкурента Tesla Cybertruck, пікап буде менш футуристичним. Попередній цінник становитиме близько $90 тисяч.

Читайте також:
Представлено найдешевший у світі електричний пікап - за 5000 євро

Для запуску конвеєра і часткового оснащення витратять $800 мільйонів. Ця сума піде на переобладнання цехів, верстатів та іншого обладнання. Близько 2.3 млрд витратять на виробництво акумуляторних чарунок у Лордстауні. З них вироблятимуть батареї для всіх майбутніх електрокарів GM.