X

У жителів Енергодара окупанти відбирають автомобілі

Енергодар перебуває в окупації з початку березня цього року. Російські військові творять на цій території справжнє свавілля. Погрожуючи зброєю, вони відбирають у місцевих жителів автомобілі, а також викрадають спецтехніку з українських підприємств.

На машинах, які силою відібрали у населення міста, фашисти малюють свою символіку і їздять по місту. Частину автомобілів вивозять за межі України. Також вони забирають на свої потреби спецтранспорт.

Як розповіла уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, з території Запорізької АЕС вони силою забрали два автокрани-підйомники, УАЗ-3163034 і легковий автомобіль. Цей транспорт окупанти використовують для встановлення білбордів у місті.

“Викрадення майна на захоплених територіях є порушенням статей 31, 33 Женевської конвенції Про захист цивільного населення під час війни. Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну врахувати ці факти військових злочинів і порушень прав людини з боку держави-окупанта”, – написала Денісова.

Читайте також:
Вкрали, але скористатися не змогли: викрадена росіянами українська сільгосптехніка не завелася