X

Навчатися водінню краще у віці до 17 років — експертна думка

Начинать осваивать искусство управления автомобилем можно уже с 10 лет

Британська компанія Young Driver, яка спеціалізується на навчанні молодих та безнадійних водіїв, опублікувала результати чергового дослідження. Його метою було визначення оптимального віку для навчання водінню. Експерти опитали 2400 чоловік та дійшли висновку, що найкраще вчитися керувати автомобілем у віці до 17 років.

Серед респондентів були інструктори з водіння, водії-початківці та батьки підлітків. Близько 70% інструкторів вважають, що підлітки сприйнятливіші до нових знань й більшість батьків з цим згодні. У той же час майже 82% з них вважають, що починати вчитися керувати автомобілем можна вже з 10 років. Також ідеальним для навчання вік від 10 до 17 років вважають 84% водіїв-початківців.

У Великій Британії з 2016 року працює автошкола для дітей віком від 5 до 10 років, що з’явилася завдяки зусиллям Young Driver. Водінню дітей навчають на окремому треку зі знаками та розміткою, та на спеціальному електромобілі, розробленому інструкторами школи. Для найменших швидкість обмежена на 8 км/год. Для старших учнів — на 20 км/год.

Читайте також:
В США посилять боротьбу з п'яним водінням та перевищенням швидкості

В Україні у 16 років можна отримати лише права категорії А (управління мотоциклами). Посвідчення водія категорій В (легкові автомобілі) та С (вантажні автомобілі) видаються тільки після 18 років, але піти вчитися можна вже у 16 років.