X

Україна та Польща домовилися про часткове розблокування кордону: подробиці

Вже майже місяць (з 6 жовтня), як заблоковано пункти пропуску на кордоні України та Польщі. Причина – страйк польських перевізників. Довгий час сторони не могли досягти домовленостей, але 1 грудня їм вдалося знайти компроміс.

Як повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, після довгих переговорів на зустрічі у Варшаві було вирішено відкрити пункт пропуску «Угринів – Долгобичів» для проїзду порожніх вантажівок. Таким чином зменшиться навантаження на інші КПП та збільшиться пропускна спроможність кордону загалом.

Також у «єЧергі» будуть створені окремі паси для порожніх транспортних засобів на пунктах пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та «Краківець – Корчева». Зазначається, що на цих КПП є фізичні смуги для проїзду порожніх великовантажних машин як на українській, так і на польській стороні.

Читайте також:
В Україні розкрили схему «прихованих» перевезень до РФ: вона приносила мільйони гривень

Ще сторонам вдалося домовитися про запуск пілотного проекту з реєстрацією у «єЧерзі» безпосередньо перед пунктом пропуску «Ніжанковичі – Мальховіце». Це нововведення діятиме протягом одного місяця. Відомо, що питання про відміну «транспортного безвізу» не обговорювалося.