X

Україна отримала санітарні М113 та «швидкі» на базі Hyundai Staria (фото)

Партнери продовжують підтримувати Україну у її протистоянні російським окупантам. Цього разу в рамках військової допомоги вони передали партію гусеничних санітарних бронетранспортерів M113, а також десять одиниць спеціальних швидких на базі мінівену Hyundai Staria.

Звідки саме прибутки санітарні М113 у Міністерстві оборони України не назвали. Нещодавно Іспанія заявляла про передачу такого роду техніка. Ще Литва планувала поставити Україні переобладнані гусеничні бронетранспортери. Ці машини дуже важливі для ЗСУ. Вони мають високу прохідність та дуже ефективні у процесах евакуації поранених бійців з поля бою.

«Бронемашини для евакуації поранених передаємо до бойових підрозділів уже зараз. Координує цю роботу та проект загалом мій заступник Наталія Калмикова. Вдячний партнерам за підтримку у війні», – заявив міністр оборони Рустем Умеров.

Читайте також:
США та Канада передали українським саперам нові пікапи Toyota Hilux

Що стосується автомобілів швидкої допомоги на базі мінівену Hyundai Staria, їх передав уряд Кореї в кількості десяти одиниць. Вони обладнані засобами, що дозволяють надавати необхідну допомогу потерпілим від російської агресії воїнам та цивільним прямо під час транспортування до медустанов.

Загалом Корея планує передати 100 автомобілів. У грудні минулого року Україна вже отримала 30 таких авто, а до кінця березня поточного року буде доставлено ще 70 швидких. У МОЗ зазначили, що з початку повномасштабної війни Корея неодноразово допомагала Україні, передаючи медичне обладнання, препарати та вакцини.