X

Українець став дизайнером найамбітнішого автомобільного бренду

Святослав Конаховский будет создавать дизайн для гиперкаров Rimac

Хорватська компанія Rimac Automobili, створена підприємцем Мате Римаца, яка стала широко популярною завдяки електричним гіперкарам, прийняла в свою команду українського дизайнера Святослава Конаковського.

Святослав закінчив Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. М. Бойчука за спеціальністю промисловий дизайн. Незважаючи на молодий вік (Святославу 30 років), він вже встиг зробити собі ім’я стайлінгом автомобілів і мототехніки. Починаючи з 2014 року українець попрацював з австрійською компанією KTM, китайською Cf Moto і дизайн-бюро KISKA.

“Для мене це справжній виклик. У Rimac амбітні плани на світовому ринку електрокарів, тому співпраця обіцяє бути цікавою, і мені буде необхідно відповідати рівню компанії”, — зазначив Святослав Конаховський в ексклюзивному інтерв’ю виданню Фокус.

Перш ніж потрапити в команду Rimac, Конаховский в 2020 році виграв конкурс “Rimac 2080”. Перемогу йому приніс футуристичний скетч гіперкара. Керівництво компанії високо оцінило майстерність і талант українця і запропонувало йому роботу. Після проходження випробувального терміну з ним уклали контракт. Причому він не має певного терміну. Тож незабаром ми можемо побачити машини хорватської марки, створені українцем.

Причому у Святослава з’явилася можливість розробляти не тільки екстер’єри моделей, а й долучитися до створення інтер’єрів. Роботи і можливостей самовиразитися в українця буде предостатньо. Особливо якщо враховувати той факт, що незабаром Rimac поглине марку Bugatti.

Читайте також:
Украинец в EuroNASCAR – продолжение следует!