X

Українка намагалася обміняти підроблене водійське посвідчення

Женщине грозит уголовная ответственность

У Регіональний сервісний центр МВС міста Миколаїв звернулася 29-літня місцева жителька з проханням обміняти своє перше водійське посвідчення. Але зробити це їй не вдалося.

Взявши в руки документ, співробітниця сервісу засумнівалася в його справжності, оскільки бланк відрізнявся від офіційного. Факт підробки підтвердився після перевірки його по базі. Річ у тім, що клієнтки взагалі не було в реєстрі МВС України, тобто вона ніколи не отримувала водійське посвідчення. Жінці відмовили в наданні послуги і передали її в руки правоохоронцям, які вже і встановлюватимуть де і як вона отримала свої права.

За даними відомства, це не перший випадок звернення в СЦ МВС з підробленими документами. Тільки за цей рік було встановлено 12 подібних інцидентів. Зазначимо, що за підробку документів громадянам країни загрожує кримінальна відповідальність. Так що перш ніж вдаватися до такого роду послуг варто подумати, чим це може обернутися.

Нагадаємо, що в регіональних сервісних центрах, незалежно від місця реєстрації транспортного засобу, можна отримати або замінити водійське посвідчення, як державного так і міжнародного зразка, здійснити реєстрацію та перереєстрацію ТЗ, отримати довідку про несудимість, оформити дозвільні документи для перевезення небезпечних вантажів і багато іншого.

Читайте також:
У МВС розповіли, як отримати міжнародне водійське посвідчення