X

Українські дороги заполонили автомобілі з Китаю

В феврале «китайским» был каждый пятый, впервые зарегистрированный автомобиль

Українці все частіше обирають «китайські» автомобілі. З кожним місяців їхня частка в первинних реєстраціях зростає. За даними Укравтопрому, у лютому українці придбали близько 1,4 тисячі ввезених з Китаю «легковиків»: 1005 нових та 389 уживаних.

Як повідомляється, за рік попит на автомобілі китайського походження зріс на 73%. При цьому частка нових збільшилася на 118%, а з пробігом — лише на 13%.

Загалом китайський імпорт сформував 18% первинного авторинку та 2% вторинного. Здебільшого везли електричні моделі — 86% реєстрацій.

Серед нових електромобілів переважав Volkswagen ID.4 — 257 од. На другому місці із значним відривом — BYD Song Plus. На рахунку єдиного «китайця» 110 реєстрацій за місяць. Також до першої «п’ятірки» найбільш затребуваних нових електромобілів китайського виробництва увійшли: Honda eNS1 — 96 од., Nissan Ariay — 71 од. та Honda M-NV — 49 од.

Читайте також:
ЄС шукає спосіб «пригальмувати» приплив китайських електромобілів на європейський ринок

Чотири з п’яти цих електромобілів мали попит і на «вторинці». Уживаний Volkswagen ID.4 обрали 120 автомобілістів, Nissan Ariay — 37, Honda eNS1 — 31, BYD Song Plus — 18. Четверта позиція ТОП-5 у вторинному сегменті дісталася Toyota BZ4X. На рахунку японського електрокросовера китайського складання 21 реєстрація за місяць.